Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

The Divide Comedy

Δεν έχει πλάκα ο Σαμαράς πλέον.Στη ΔΕΘ μας παρουσίασε την ίδια χλιαρή άγευστη σούπα.Η γνωστή επιστημονική φαντασία για τα οικονομικά,λίγο sword & sorcery εθνικοπατριωτισμό,ακροδεξιά μπαχαρικά και τα γνωστά άνοστα ορεκτικά της θεωρίας των δύο άκρων.
                                     Δύσκολα θα μαζέψει τους ψηφοφόρους της χρυσής αυγής.Δυστυχώς οι ναζιστές έχουν εδραιωθεί και κάνουν τη δουλειά τους σωστά.Ντοπάρουν το συναίσθημα και δίνουν διέξοδο στη συσσωρευμένη μιζέρια,στρέφοντας την οπουδήποτε αλλού,εκτός από εκεί που πρέπει.
                                      Κάνουν τις βρώμικες δουλειές του συστήματος και αν δεν συγκυβερνήσουν στο προσεχές μέλλον,έχουν ιδιότητες λευκαντικού,κάνοντας τη ΝΔ να μοιάζει με σοβαρό κόμμα.Χρήσιμος ο μπαμπούλας.
 Μεγαλύτερη πλάκα θα έχουν -όποτε γίνουν- οι επόμενες εκλογές.
 Είμαι πολύ περίεργος να δω πόσο και πως θα φοβίσουν το κόσμο αυτή τη φορά.Δεν υποτιμώ αυτές τις μεθόδους,στις τελευταίες  εκλογές ήταν αποτελεσματικές.Απλά αναρωτιέμαι,με τους πλειστηριασμούς να έρχονται,τι ακριβώς μπορεί να μας φοβίσει περισσότερο;
                                  Θα δούμε σκηνές αλα World War Z με μολυσμένους λαθρομετανάστες που δάγκωσαν αθώους συνταξιούχους και τους έκαναν ζόμπι;Θα βάλουν μεγάφωνα σε όλη τη χώρα και θα μας απειλήσουν πως αν δεν τους ψηφίσουμε,θα ακούγεται ο Γεωργιάδης 24 ώρες το 24ωρο με τον Πρέκα σεγόντο;Θα μας πάρουν τα σπίτια;Θα έρθουν οι Τούρκοι,οι Whitewalkers,ο Lex Luthor;
                                   Φυσικά θα γελάσουμε και με τον ΣΥΡΙΖΑ που με μια μετριοπαθή,διαχειριστική λογική και χωρίς εναλλακτικά σχέδια θα προσπαθήσει να βγάλει καπέλα από τους λαγούς.Η γραφική δαιμονοποίηση του από την άλλη πλευρά θα είναι πάντα πιο αστεία.Οι εφημερίδες και τα κανάλια έχουν τους καλύτερους ευθυμογράφους.
H επέτειος του ΠΑΣΟΚ όμως ήταν η καλύτερη κωμωδία της εβδομάδας.Οι πρασινοφρουροί καθότι προοδευτικοί και διανοούμενοι έχουν πιο σοφιστικέ σενάρια.Τη παράσταση έκλεψε το παλαίμαχο αστέρι του stand up comedy Σημίτης με τους περίφημους αυτοσχεδιασμούς του.Χάσαμε την επαφή με τη κοινωνία είπε και 20 εκατομμύρια νεφρά φτερούγισαν για άλλους ουρανούς.
                                Ο μόνος λόγος που πρέπει να μείνει στην ιστορία ο Σημίτης είναι για τα video της Μαλβίνας,κανένας άλλος.Ο υπόλοιπος θίασος δεν έχει μέλλον,το θέατρο πάει για γκρέμισμα.Το τελευταίο έργο "Περιμένοντας τον Χοντρό" δε τράβηξε.Κρίμα,πάει η ελληνική NASA..Tι θ'απογίνουν οι 5 στο διάστημα..
Τα καλύτερα έρχονται από εκεί που δε το περιμένεις.Οι ανεξάρτητες παραγωγές κλέβουν τις εντυπώσεις.Όπως του προέδρου του ΣΕΒ."Δεν αντέχουμε άλλο".Υπέροχη ερμηνεία σε κόντρα ρόλο.Με τους μισθούς του προ-προηγούμενου αιώνα,τα εργασιακά δικαιώματα λήμμα σε μυθολογικό λεξικό,τις εισφορές είδος υπό εξαφάνιση,πράγματι οι άνθρωποι δεν αντέχουν άλλο.Γι'αυτό οι ΦΑΓΕ,Coca Cola και δε ξέρω ποια άλλη εταιρεία άλλαξαν έδρες.Δεν άντεχαν άλλο οι άνθρωποι..
                                  Εγώ να ρωτήσω κάτι;Αφού το εργατικό κόστος έχει συμπιεστεί,γιατί δε πέφτουν οι τιμές;Είδατε καμιά διαφορά;Και ψαλίδισμα και καρτέλ και μονοπώλειο.Τι άλλο ήθελαν για να μείνουν δηλαδή..Κάτι τελευταίο,ο Δασκαλόπουλος χωρίς βιομηχανία πως είναι πρόεδρος στον ΣΕΒ;Τι ακριβώς επαγγέλεται ;
 Φυσικά υπάρχουν και άξιοι άνθρωποι που έχουν μεταρέψει τη κρίση σε ευκαιρία,όπως ο Μπόμπολας.Πήρε το χρυσό,πήρε τους λιγνίτες (αξιοκρατικά...)έρχεται και το νερό.Θύμωσε ο Βαρδινογιάννης που δε πήρε και αυτός κάτι να παίξει και έφυγε απ'το Mega.
                                 Έκανε έλεγχο η εφορία στη Μotor Oil,του έριξαν ένα πρόστιμο,το πήρανε πίσω.Χοντραίνει η κόντρα γι'αυτό κάνουμε πλαστική στο Star και από κατινάδικο θα γίνει σοβαρό ενημερωτικό κανάλι,για να μάθουν αυτοί.
                                  Ο κυρίαρχος λαός δε θα τους άφησει άλλο ν'αλωνίζουν,ήρθε η ώρα να δράσει.
                     Μια διδακτική ιστορία

«Αχ» είπε ο ποντικός, «μέρα τη μέρα ο κόσμος γίνεται και πιο στενός. Στην αρχή ήταν τόσο μεγάλος, που με φόβιζε, έτρεχα κι έτρεχα και ήμουνα πανευτυχής που επιτέλους, μακριά πολύ μακριά δεξιά κι αριστερά μου, έβλεπα τοίχους, αλλά αυτοί οι ατέλειωτοι τοίχοι πλησιάζουν με τέτοια ταχύτητα ο ένας τον άλλο, που βρίσκομαι ήδη στο τελευταίο δωμάτιο, κι εκεί στη γωνία υπάρχει η παγίδα, όπου τρέχω να χωθώ».

«Γιατί δεν άλλαζες διαδρομή;» είπε η γάτα και τον καταβρόχθισε.

Φ.Κάφκα Μικρός μύθος,από το βιβλίο Μεγάλοι συγγραφείς γράφουν τις πιο μικρές ιστορίες του κόσμου.
                             Song of the day
 
                                
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου